Australië aan zijden draadje

0

RUSTENBURG -  Australië hangt aan een zijden draadje. De ploeg van de Nederlandse bondscoach Pim Verbeek moest tegen Ghana al snel verder met tien man, nadat Harry Kewell binnen een half uur met rood van het veld moest. Desondanks wist Australië een punt over te houden aan het duel en houdt het hoop op het halen van de achtste finales.

Ghana doet het een stuk beter. De Afrikaanse ploeg gaat aan kop in Groep D met vier punten. Desondanks mag Ghana zichzelf na het duel met Australië achter de oren krabben, want de ploeg wist onvoldoende te profiteren van de man meer situatie. Een gelijkspel was veel te mager, gezien de kansen die Ghana creëerde.

Brett Holman opende de score al na 11 minuten. De Ghanese keeper Richard Kingson zag er niet goed uit bij het schot van de Az-speler. In de 24e minuut ging Harry kewell opzichtig in de fout door een schot van Ghana met de hand te stoppen in het strafschopgebied. Gevolg: rood voor Kewell en een penalty voor Ghana. Asamoah Gyan mocht, net als in de wedstrijd tegen Servië, weer aanleggen vanaf elf meter en ook deze keer faalde hij niet.
In de tweede helft was Ghana op zoek naar de zege, maar door de aanvalsdrift kreeg Australië veel ruimte. De Socceroos kregen zelfs de beste kans op een voorsprong, met kansen voor de twee invallers Scott Chipperfield en Joshua Kennedy. Zij konden echter niet aantekenen voor een verrassende 2-1 voorsprong. Verbeek en zijn manschappen stapten niettemin als morele winnaars van het veld. Matthew Amoah (NAC Breda) viel zonder succes in de slotfase nog in bij Ghana.
Ghana neemt het in de laatste groepswedstrijd op tegen Duitsland, Australië treft Servië.

Bron: Telegraaf.nl