Prinses Victoria trouwt haar droomprins

0

STOCKHOLM -  Kroonprinses Victoria van Zweden (32) is zaterdagmiddag in het huwelijksbootje gestapt met sportschoolhouder Daniel Westling (36). In Storkyrkan, de oudste kerk van Stockholm, gaven de twee elkaar het jawoord. Liefst 1200 hooggeplaatste gasten, onder wie zeven buitenlandse staatshoofden, waren getuige van de eeuwige belofte van de bruid en de bruidegom. 

Prinses Amalia, de oudste dochter van prins Willem-Alexander en prinses Máxima, was een van de tien bruidsmeisjes en bruidsjonkers tijdens de ceremonie. De 6-jarige erfprinses kreeg deze speciale rol omdat zij petekind is van prinses Victoria. Het was het eerste grote publieke optreden van Amalia, die haar rol als bruidsmeisje met verve vervulde.
Haar oma koningin Beatrix zat in de kerk op de eerste rij. De vorstin is peettante van Victoria en mocht daarom naast de Zweedse koning Carl Gustaf en koningin Silvia plaatsnemen.
Prinses Victoria werd de kerk binnengeleid door haar vader. Halverwege de kerk nam Daniel het over en begeleidde zijn bruid naar het altaar. In Zweden was hierover een relletje ontstaan. Een groep priesters wilde dat de kroonprinses met haar aanstaande echtgenoot aan haar zijde naar het altaar zou gaan, terwijl Victoria wilde dat haar vader koning Carl Gustaf haar naar het altaar zou begeleiden.
Het is voor het eerst in de geschiedenis van de eeuwenoude Zweedse monarchie dat een kroonprinses in het huwelijk is getreden. Ook was dit voor Zweden het eerste koninklijke huwelijk in dertig jaar.

Bron: Telegraaf.nl


© Kraayenoord Enterprises

Meer lezen »

0 reacties:

Een reactie posten